Leavitt Bulldog Club Europe

Leavitt Bulldog the most original Old English Bulldog by David Leavitt

Velkommen til Leavitt Bulldog Club Europa.

LBAE er skabt for at fremme kommunikationen og samarbejdet mellem europæiske LB ejere for at opretholde og forbedre deres hunde.Denne gruppe vil arbejde positivt på at hjælpe hinanden med at fjerne os, fra alt den negative omtale der er så udbredt i dag.Medlemmerne er fra Danmark, Finland, Belgien, Schweiz, Frankrig, England og Holland. På siden kan i vælge sprog fra samtlige medlems lande.LBAE vil snart vise en liste af godkendte kenneler samt en kalender med hunde shows og links.Jeg føler at træning med jeres hunde er så vigtigt får at få det optimale forhold til jeres hund. Det håber jeg at LBAE vil være med til at tilskynde jer til.

Mange tak for jeres interesse

Davidt Leavitt.

Leavitt Bulldog: 

I 1971 startede jeg et avlsprogram, der skulle bringe det oprindelige udseende af det attende århundredes Bulldog tilbage. Jeg var blevet temmelig misfornøjet med Engelsk Bulldog, på grund af problemerne med avl og åndedræt. Jeg fandt ud af, at de overhovedet ikke lignede deres forfædre, som var sundere og mindre ekstreme.

Jeg fandt ud af, at tyre og bjørnekampe havde været meget udbredt i hundreder af år.

Ekstrem mishandling af dyr var forbundet med dyrekampe. Denne form for mishandling virkede afskyeligt på mig, men jeg var fascineret af ihærdigheden og modet, hos den overmatchede underdog. Jeg var også tiltrukket til Bulldoggen, på grund af deres barske udseende. En moderne forsvars hund, som ser virkelig barsk ud, og som ikke behøver at bide, for at virke afskrækkende, på evt. angribere. Det er den mest ønskelige slutning, på en konfrontation. Jeg kunne ikke finde en pålidelig kilde for ”gammeldags” Bulldogs, men begyndte selv det store arbejde, med at forsøge at avle tilbage. Jeg opkaldte racen for Olde English Bulldogge.

Forarbejdet har været afgørende for at udvikle en standart. Jeg har statuer, malerier, udskrifter, og alle de vigtige ældre hundebøger, fra forskellige perioder. Jeg fandt ud af, at Bulldoggens størrelse, har varieret op i gennem tiden, på grund af ændringer i måden, dyrekampene har været arrangeret. Som alle gamle arbejdsracer var Bulldogs, ikke avlet til en bestemt standart. Deres karakteristiske krop, hoved, og temperament blev udviklet til i forhold til hvad de skulle bruges til.

Jeg vil ikke have temperamentet, fra den oprindelige Bulldog. Mine hunde skal være meget kærlige. De må have mod og være bestemte, uden at være overdreven aggressive. Jeg har opdaget, at jeg ikke kan stole på, at købere opdrager deres hunde ordentligt. Hvis jeg skal lave en fejl, skal det helst være til den venlige side, og hvis der er nogen der vil have at deres hund er lidt mere bidsk, kræver det blot lidt træning. Jeg vi hellere lære en venlig hund at bide, end omvendt.

Jeg bruger et linje avlsprogram, der er udviklet til kvæg, på Ohio State University. Man starter med 3 tre hunde, der ikke er i familie, 2 hanner og en tæve. Tævehvalpe fra det første kuld, skal parres med den anden han. Herfra skal tæver avles tilbage til onkler i hver generation. Jeg har startet 2 uafhængige programmer, så der i fremtiden kan krydses imellem dem. Jeg har brugt racer, der alle har old bulldog i deres gener. Mine hunde er halv English Bulldog, og halv Bullmastif, og American Bulldog. Processen med at få hundene til at matche de gamle skildringer, går faktisk ret hurtigt, på grund af racerne der er brugt, og hundens korte drægtigheds periode. Jeg prøver at komme videre til den næste generation, så hurtigt som muligt, for at lave genetisk fremskridt, og få overensstemmende resultater. Ved udgivelsen af denne artikel, i 1995 er jeg ved ottende og niende generation i de 2 programmer.

Mine hunde kan nu trække vejret ubesværet. De vil aldrig blive som jagthunde, i stand til at løbe langt i den varmeste sommer, men de er mange gange bedre end den begrænsede moderne bulldog. Fødsler ved kejsersnit er ikke længere nødvendigt. Kunstig befrugtning, på grund af hanners kluntethed og manglende lyst, er blevet afløst af naturlige drifter. Levetiden er over 11 år. Alle avlshundene er blevet hofterøntgenfotograferet, og ingen hunde med dårlige hofter er ført videre. Jeg nærmer mig nu mit mål med at producere en Bulldog, med helbredet og temperamentet, så den kan tjene mennesket, i stedet for, at den vil tvinge mennesket til at tjene den.

Leavitt Bulldogs.

Generel beskrivelse: Den ideelle Old English Bulldog er en trofast, modig, medium størrelse hund med et stort kraftfuldt hoved og en solid muskuløs krop.

Old English Bulldogs er atletiske og har meget godt helbred. Olde English Bulldog er fri for vejrtrækningsproblemer og i stand til at nyde udendørsaktiviteter undtagen ved ekstreme temperaturer. 

Deres temperament er stabilt og deres trofasthed gør dem til en tro følgesvend, en kompetent beskytter og til det ultimative familiemedlem.

Old English Bulldogs trives med at tilfredsstille deres ejere og er meget lydhøre.

Deres gennemsnit alder er over 11 år

Hoved: Stort og der skal være en høj moderat nedsunken fuge mellem øjnene. Baghovedet skal være i same højde som eller højere end hundens skulder højde.  Et smalt hoved eller et der virker for lille til kroppen er ikke tilladt.

Øre: Stritører på siden af hovedet er at foretrække. Hængeører er acceptable, så længe de er små og ikke hound agtige. Opretstående ører på toppen af hovedet burde betragtes som en seriøs fejl.

 Snude: Snuden har et udtalt stop og moderat hængende læber. Den er bred, dyb og kort og moderat rynket. Biddet skal være underbid hvor underkæben skal være fremspringende i forhold til overkæben og bue let opad. Underkæbens fortænder skal være på en lige linje og det foretrækkes at hjørnetænderne ligger fremskudt på den samme linje for at give kæben mest mulig bredde. Overkæben er bred der hvor den er fastgjort til kraniet og opretholder denne bredde med kun en lille indsnævring forrest. Læberne, som kompletterer dannelsen af snuden skal mødes jævnt på snudens front. overlæben er tyk og polstret og udfylder den plads i snudens front som dannes af underkæbens fremspring og støttes i siderne af underkæbens hjørnetænder. Derfor skal der være god afstand mellem hjørnetænderne så snudens front bliver bred og firkantet og moderat skrånende bagud set fra siden. Snuden skal være mindst 1 inch (=2, 54 cm) og ikke mere end 3 inches (=7,62 cm) lang. For lang snude (mere end 3 inches), saksebid eller lige bid er alvorlige fejl. Et skævt bid er en diskvalificerende fejl.

 Øjne: Moderate i størrelsen og langt fra hinanden. Alle farver er accepteret, dog er forskelligfarvede øjne ikke at foretrække. Unaturlig form eller udstående øjne er en seriøs fejl. Manglende pigment rundt om øjnene er uønsket. Skelen eller asymmetriske øjne er en diskvalificerende fejl.

Næse: Bred med åbne næsebor og ingen tegn på besvær med vejrtrækning. Næsen bør være skubbet op mellem øjnene. Næsen skal være ensfarvet, manglende pigment er en seriøs fejl. En næse uden pigment er en diskvalificerende fejl.

 Hals: Kort til medium længde og meget muskuløs, i et med halsen. Skuldre og nakke bør smelte sammen så nakken ikke er adskilt.

Bryst: Ribbenene skal være pænt rundet og brystet bredt og dybt. Dybden skal mindst gå til albuerne. Et hult eller smalt bryst skal betragtes som en seriøs fejl.

Ryg: Hanner skal syne firkantede og afbalancerede. Med forbehold til kropslænden bør tæver se ud som hannen. Ryggen skal være lidt højere end skuldrene og falde igen til halen. En lige ryg er accepteret så længe halen ikke starter parallelt med ryggen.

 Skulder: Skuldrene bør være godt tilbagetrukne med en markant vinkel for at tillade god bevægelse. Lige skuldre er en fejl.

Ben: Forbenene skal være lige og langt fra hinanden. De må ikke bue, hverken ind eller ud. Der bør være en markant knoglefylde. Albuerne bør være relativt tæt på kroppen. Manglende knoglefylde er ikke ønskelig. “Øst / Vest” forben er en seriøs fejl. Benene bør være meget muskuløse. Lige bagben er en seriøs fejl. Ko Knæ er en diskvalificerende fejl.

Bevægelse: Hunden skal have en afbalanceret gang, der drives fra bagpartiet og fremover. Hunden må meget gerne syne kraftfuld når den går. Pas eller krabbegang er en seriøs fejl

Poter: Runde og tætte (både roe og bag). Fodleddet bør være stærkt. Svage fodled og udadvendte poter er en diskvalificerende fejl.

Højde: Hanner er ca. 45 - 50 centimeter ved skulderne. Tæver er ca. 43 – 48 centimeter ved skuldrene.  

Vægt: Mellem22 - 31kg. for tæver og mellem 29 - 38kg. For hanner. Selvom højde og vægt der afviger fra standart ikke bliver tilskyndet, er der ingen straf (point) så længe hunden er vel proportioneret korrekt I udtryk og afbalanceret.

Farve:  Alle farver, undtaget merle, er accepteret. Der er ingen præferencer. Pelsen er kort. Flagrende eller lang pels er en diskvalificerende fejl. Der må ikke være tegn på pjusket pels ved hals eller poter, også en diskvalificerende fejl.

 Temperament: Af natur burde hunden være nysgerrig og glad, frygtløse og beslutsomme uden at være aggressive

  Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.